Rom by night

Efter den intensiva shoppingen och krävande besöket i Vatikanen så kan man tro att vi skulle vara hur trötta som helst. Som tur är så är vi väl tränade för den här typen av övningar, så vi gav oss ut på stan vid sjutiden igen med siktet inställt på Spanska trappan och Fontana di Trevi samt självklart en skön kväll på någon uteservering.

Spanska trappan kändes som en komedi, eller som en fågeldamm där hundra änder just landat. Vi tog iallafall ett fint kort på Oscar där han poserar som vilken italiensk man som helst.

Fontana di Trevi var också sevärt med vacker staty och massor med forsande vatten, för att inte tala om alla spännande turister att titta på.

Det var en skön promenad i Rom innan vi hittade fram till en supertrevlig restaurang på en liten bakgata. Vita dukar med suverän chianti och vacker förrätt, mumsfillibabba!

Rom är en fantastiskt trevlig och avslappnad stad när man hittar bort från de värsta gatorna i turistkvarteren och Trastevere, där vi bor, är litet, mysigt, slingrande och hippt med sköna människor.

Här kommer lite bilder:

2 kommentarer:

malin sa...

O vad mysigt ni ser ut att ha det! Fina bilder, de ser inte såå jobbigt varmt ut som ja tänker att det är. Är pastan fantastisk? Kramar

Johanna Gustafsson sa...

Haha nej det ar ratt gott vader faktiskt :) Typ 30-35 pè dagen och sa lite svalare pa kvallen. Maten ar helt grym! Pasta, pizza, sallader, glass, vinet! Mer om det nar vi har battre internetanslutning, befinner oss just nu pa landsbyden... ;) Kram J

Skicka en kommentar