Dag 3 i Limone Piemonte

En av tankarna som snurrat i huvudet under hela dagen i Alba och Limone var förstås huruvida det skulle bli någon skidåkning nästa dag. Det blev det inte. Vi vaknade och langade in våra väskor i bilen och gick sedan 50 meter upp till liften och fick reda på att det var ännu färre liftar och backar öppna idag. Totalt 2 backar.

Från Limone Piemonte-systemet kan man i normala fall ta sig till ett annat liftsystem som utgår från än närliggande by,  Limonetto, men där var läget detsamma, stängt pga lavinfara. Så vi körde ner till Nice istället, och det blev en mycket trevlig eftermiddag på fransk bistro och promenad i gamla stan! Nice kan man lita på när det är lavinfara, 15 plusgrader och absolut ingen snö.


För att ytterligare dränka våra sorger över den förlorade skidåkningen gick vi på kvällen på hipp restaurang och åt massvis med god mat igen! Inga ostar som i Italien men däremot  fantastiska kräftor och en helt vansinnigt god chokladmousse. Dom har koll fransmännen, men vad heter egentligen chokladmousse på franska?

Dagen efter hann vi med en långsam frukost i solen innan det var slut på denna semester. Det blev sköna långa dagar tillsammans. Glada och mätta var vi absolut men för belåten krävs skidåkning. Bättre lycka nästa år?

Negresco

0 kommentarer:

Skicka en kommentar